Monday, 7 January 2013

Anda mahu 20x Kuasa Vitamin E dan 50x Vitamin C Dengan Hanya 1 Tablet ?

Oleh kerana terdapat pelanggan yang bertanya kenapa produk Vita-E Shaklee mempunyai tambahan ekstrak biji anggur, jadi di sini saya sertakan nota bacaan yang diambil dari Artikel Ezine berkaitan kebaikan ekstrak biji anggur kepada manusia. Harap dapat memberi pencerahan / info yang berguna kepada pengguna yang ingin mencuba Vita-E.


"Grape Seed Extract Is A Powerful Supplement by Nathan E Leavitt
Ekstrak biji anggur atau GSE adalah antioksidan yang kuat dan diekstrak daripada keseluruhan biji anggur. Kajian menunjukkan bahawa khasiat biji benih mungkin lebih baik daripada anggur itu sendiri. GSE mengandungi polifenol yang telah dibuktikan untuk menjadi 20 kali lebih berkuasa daripada vitamin E dan 50 kali lebih besar daripada vitamin C. GSE mempunyai kepekatan yang tinggi flavonoid, vitamin E dan asid linoleik. Satu fakta yang menarik mengenai polifenol, jus anggur ungu mempunyai lebih kuat antioksida daripada jus oren. Polyphenols dikenali untuk membantu melawan virus, karsinogen atau agen penyebab kanser dan alergen di dalam badan. "

Sumber: http://ezinearticles.com/?Grape-Seed-Extract-Is-A-Powerful-Supplement&id=6655029 - Oct 27, 2011

"The Powerful Antioxidant - Grape Seed Extract by Cheyenne Ibit
Ekstrak biji anggur telah dianggap sebagai salah satu antioksidan paling kuat yang boleh didapati di muka bumi. Ia mengandungi beberapa kelas unik bio-flavonoid larut air yang dikenali sebagai pro-anthocyanidins. Menurut kajian, ini tindakan antioksidan bioflavanoids adalah 20-50 kali lebih besar daripada Vitamin C dan Vitamin E dalam memburu radikal bebas. "

Sumber: http://ezinearticles.com/?The-Powerful-Antioxidant---Grape-Seed-Extract&id=3683308 - Feb 02, 2010

*H2O adalah simbol / nama kimia bagi air

Khasiat Ekstrak Biji Anggur dalam Vitamin E

Vita-E Complex
Di antara khasiat mengambil Vitamin E dan ditambah dengan ekstrak biji anggur (GSE) ialah ia mengandungi Resveratrol yang sangat berkhasiat untuk menjaga jantung, mengurangkan kolesterol, menurunkan berat badan, menghalang kerosakan otak, meningkatkan keupayaan otak, melindungi kulit daripada "sunburn", menghilangkan parut jerawat, melindungi sel dan DNA, melawan diabetes, kesihatan reproduktif lelaki dan wanita, mengurangkan inflamasi dan anti-histamine.


Untuk keterangan produk dan membuat pembelian, SMS/WA Diana 0133699717. Pengedar Bebas Shaklee. Dapatkan Vita-E Complex Shaklee yang sangat baik untuk anda hari ini juga.

No comments:

Post a Comment